Kincskereső Meseterápia

Ha úgy érzed, megrekedtél a sűrű sötét erdő mélyén vagy fogságban tart a hétfejű sárkány, akkor gyere el csoportos vagy egyéni foglalkozásaimra és fedezzük fel együtt a kiutat!

„Mindannyian tudjuk, hogyan térhetünk haza. Akármennyi idő után is megtaláljuk az utat. Az otthon az ősi ösztönös élet (…), ahol minden úgy van, ahogy lennie kell, ahol minden hang a helyén van, a fény kellemes, és az illatok megnyugtatnak…”

(C.P. Estés)

A Kincskereső Meseterápia módszertanát szintén Dr. Antalfai Márta klinikai szakpszichológus, művészetpszichoterapeuta dolgozta ki. Az egy éves csoport (vagy egyéni) folyamat alatt minden alkalommal új mesével dolgozunk, ami az adott időszakhoz lélektanilag kapcsolható és ami mindig egy újabb én-részt szólít meg bennünk. A mesék meghallgatása után megalkotjuk azt a jelenetet vagy szereplőt, aki leginkább megszólított minket a mese hallgatása alatt, így ezzel még kézzelfoghatóbbá válik az a helyzet/szerep, ami minket aktuálisan foglalkoztat.

A mesék ugyanis:

  •  felismertetik velünk, hol akad(hat)tunk el az életünk során és
  • útmutatást adnak abban, hogyan tudunk továbblépni belőlük
  • erősítik az identitás tudatunkat, az önállóságunkat
  • rengeteg szereplőt tartalmaznak és ezek a kollektív szereplők minden bennünk lévő én-részt
    (az Anyát, a Férfit, a Boszorkányt, a Sárkányt, a Királylányt, a Táltos paripát) megszólítják – így
    képesek vagyunk egyre többet látni magunkból és idővel arra is képesek leszünk, hogy
    integrálni tudjuk őket magunkban.

„Sára meseterápiája visszarepített a varázslatok világába. Számomra a meseterápia csodája, hogy felnőttként is egy biztonságos közeget ad, fókuszt kíván és felszabadítja a kreatív énünket az alkotáson keresztül, melyben akaratlanul is elérhetjük benső érzéseinket. Ez által az élmény fejleszt, ráébreszt az elakadásainkra, de mindezt óvatosan, a saját tempónkban teszi lehetővé.”

(egy fiatalember visszajelzése)

 

Ilyen foglalkozásokat csak felnőtteknek tartok.

Ha szívesen részt vennél valamelyik foglalkozáson vagy kérdéseid vannak:

Szögeczki Sára

+3630 253 5652

A weboldalt készítette: rezedastudio.hu